16 Haziran 2014 Pazartesi

Şüşütown ’14 İlkbahar / Yaz “Haliç” Koleksiyonu Basın Bülteni

Şüşütown ’14 İlkbahar / Yaz “Haliç” Koleksiyonu

Şüheda Aydın,  Şüşütown ‘Haliç’ koleksiyonunu hazırlarken ilhamını kendi hayatında önemli bir yeri olan Haliç’ten ve Haliç ismi ile öne çıkan bir çini deseninden aldı.  

Haliç dairesel hareketle birbirini tamamlayan ve sonsuzluğa gönderme yapan deseni Şüşütown marka ruhunun kendi özündeki dinamikliği de ifade eden bir motif olarak karşımıza çıkıyor. Tarihi bir çini desenini koleksiyona taşırken Şüşütown logosundan minik ipuçları verdiği de dikkatli gözlerden kaçmayacaktır. Deseni Nuruosmaniye’de, Kapalı Çarşıda İznik Çinilerinde yerinde görerek keşfeden Aydın; Çininin alâmetifarika desenlerinden birini tasarımlarıyla yeniden gündeme taşımayı da hedefliyor.

Koleksiyonda eşarplara, bluzlara ve elbiselere haliç çini deseninin naifliği en güzel haliyle yerleşiyor. Böylece yine genç yine enerjik ve köklerine bağlı bir koleksiyon ortaya çıkıyor.

Şüheda Aydın için haliç bir desenden ibaret de kalmıyor, aynı zamanda tasarımlarını hazırlarken vaktini geçirdiği yegâne yer Haliç, namı diğer golden horn.  Haliç kıyısının samimi, yeşille ve denizle iç içe kıyıları selamını esirgemeyen insanları, sokaklar sesleriyle süsleyen çocukları da Şüşütown dünyasında yerini alıyor. Pierre Loti’nin bakmaya doyamadığı Haliç yazın sıcak ama dokunaklı tonlarıyla bazen yılların verdiği dinginlikle yansıyor koleksiyona. Şüheda Aydın; oversize abartısız ama rafine yazlık mantolar, yazlık brokarlar uzun ceketler Şüşütown’un muhafazakar hedef kitlelere kazandırdığı uzun pançolar rengarenk pelerinler gençlerin severek giyeceği kaftan tunikler ile geniş ve bir o kadar ayakları yere basan bir koleksiyonla sezona merhaba diyor. Koleksiyon,  Haliç’in denizden İstanbul’un enerjisinden tarihin yaşanmışlığından beslenen koleksiyon renkleri, desenleri ve Şüşütown’a özel hazırlanan kalıplarıyla dikkat çekiyor. 

İlk defa şal tasarımları ile yola çıkan Şüşütown markası yelpazesini genişletiyor. Bu yaz ilk defa eşarp tasarımları ile genç moda severlere koleksiyonunu sunuyor. Haliç temasının ilham noktaları eşarplarda detay desenlerin vurgulanması olarak hayata geçiriliyor. Haliç kıyısındaki birçok yapıda hem pencerelerde hem de giriş kapılarında yer alan kündekari ya da Osmanlı yıldızı Haliç eşarpların deseni olarak karşımıza çıkıyor. Renkler ise biraz Haliç’in maviliğinden, biraz Haliç’e doğan güneşin renginden esinleniyor.



Basından: 
Star Gazetesi 

Haber7.com
http://ekonomi.haber7.com/sektorler/haber/1153836-susutown-yelpazesini-genisletiyor

Yeşil Topuklar

Tesettür Giyim

Yeşil Stil






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder